Sessió en família, quin vestuari he d’escollir?

Molts cops sorgeixen dubtes sobre quin vestuari escollir per la vostra sessió en família. Tots volem que la sessió surti rodada, i el vestuari jugarà un paper fonamental. És per això que us donarem algunes idees i exemples, perquè no us passeu hores donant voltes i capgirant el vostre armari.

vestuari-sessions-respira-fotografia

Els protagonistes sou vosaltres

Vosaltres sou el més important de la sessió, i per aquest motiu buscareu un vestuari que no cridi excessivament l’atenció. Com? Evitant peces que portin textos i dibuixos. Tot i que a priori no us sembli important, és un detall que marcarà la diferència per aconseguir un bon resultat final. Procureu escollir peces llises, o bé que segueixin un patró d’estampat en tota la peça (flors, “topos”, quadres, ratlles…) tot i que això últim, heu d’anar en compte de no escollir peces amb estampats molt petits (“topos”, ratlles o quadres que estiguin molt junts i siguin diminuts), perquè a través de la càmera creen un molest efecte visual anomenat moiré.

Quins són els colors adients?

Heu de crear una harmonía de colores que combini visualment entre vosaltres. Els més fàcils de combinar són els colors neutres (blanc, gris, negre, beige, marró, rosa pal, caqui, blau marí…) tot i que també pot ser una bona opció els tons granates, turqueses o octres, per exemple, si voleu donar-li un toc de color. Combinar qualsevol d’aquests colors amb peces texanes (pantalons, petos, camises, armilles…) sempre és un encert.

Estudi fotografic barcelona olesa sessions de familia consells vestuari

No es tracta d'anar uniformats

Calma! Quan us diem que heu de venir combinats, no significa que hàgiu de vestir-vos tots obligatòriament iguals, com si es tractés d’un uniforme d’escola. En aquest post podreu veure alguns exemples de famílies que han combinat peces molt diferents entre sí, però aconseguint l’harmonía que busquem. Ja sigui per igualtat o similitud de colors, per gamma cromàtica, i/o per alternar colors (exemple: la mare porta la part de dalt marró/crema i uns pantalons texans, i el pare just al revés: pantalons marrons i camisa texana). D’aquesta manera, podreu portar cadascú el vestuari al vostre gust, sense deixar de ser fidels a la vostra personalitat i estil, i portar des de camises i vestits fins a jerseis i camises informals.
Si la sessió la realitzem en estudi, les fotos es faran descalç, ensenyant els peus. No és bonic veure la sola de les sabates (sol passar quan seieu a terra) ja que queda antiestètic.

Menys és més

De vegades cometem l’error de voler lluir molltes polseres, collarets, rellotges… sobretot de colors cridaners i de mida gran, i en definitiva, això distreu l’atenció. Per tant, quantes menys coses porteu, millor podrem captar la vostra essència, sense distraccions. Evidentment no hi ha problema si els complements són molt discrets, o si algú de vosaltres té un complement en concret que vulgui lluir perquè per ell/ella té un gran valor sentimental.

vestuari-sessions-respira-fotografia-estampat-patrons

Maquillatge i perruqueria, sí o no?

Entenem que voleu estar impecables per la vostra sessió fotogràfica, però cal anar amb precaució i sense excedir-se. Amb això volem dir, que si no és habitual en vosaltres o no esteu acostumades a veure-us maquillades, no feu excessos per la sessió i opteu per un maquillatge senzill i discret, ja que després pot passar que no us sentiu identificades en les vostres fotos. El mateix passa amb els pentinats o tallats de cabells d’última hora. Tot i així, si esteu segures i convençudes del que voleu, endavant!
Pel que fa a les nenes, ens agrada reflectir la seva innocència, i la infància en estat pur. Tot i que la decisió la teniu els pares, no recomanem que les nenes portin les ungles ni els llavis maquillats amb colors cridaners.

Últims detalls que no podeu deixar escapar

  • Reviseu amb temps possibles ungles que puguin estar mal pintades o que hagi saltat part de l’esmalt.
  • Sabem que els petits són petits, i que quan van a la guarde o a l’escola, ho gaudeixen i juguen al pati o a raconets amb sorra, així que és molt probable que les seves ungles estiguin brutes. Reviseu-les abans de venir a fer la sessió.
  • De vegades els petits berenen just abans de venir a la sessió i queden algunes restes de xocolata o molles a la cara, que si no et fixes d’a prop és gairebé imperceptible, però després, en les fotos, es pot apreciar. Així que és millor rentar-li la cara a consciència per assegurar-nos que vénen amb les carones netes.
  • Reviseu que els peques no portin les mans i braços pintats amb boli o rotuladors, restes de calcomanías…
  • Les polseres i trenetes de colors pels cabells (típiques de l’estiu) solen ser de colors molt cridaners… no és tan rellevant, però si es dóna el cas i en breu han de treure-s’ho, podeu aprofitar per fer-ho pel dia de la sessió.
  • Entenem que de vegades sortiu just de la feina per dutxar-vos i venir de seguida a fer la sessió, i que per tant el temps que teniu per preparar-vos és limitat. Aquest consell és pels pares, que no seria la primera vegada que amb la pressa s’han afaitat i s’han deixat tota la cara esgarrapada. Entenem que els nens puguin venir amb esgarrapades i que és inevitable, però en aquest cas és diferent, i és aconsellable que els pares us organitzeu, si teniu la oportunitat, per afaitar-vos amb temps i així evitar que us quedin marques a la cara.

Com veieu, els nervis de preparar una sessió poden generar petits oblits, però per això estem nosaltres, per donar-vos molts consells i que pugueu tenir unes fotos de 10.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres entrades del blog

Scroll to Top