Mesures de prevenció per la COVID-19

Han passat tres mesos des que em vaig traslladar al nou estudi i duia només un mes instal·lada quan va passar tot el tema del Coronavirus i es va aturar el món. Com que no puc anar a l’estudi, de moment estic posant-me al dia de coses pendents, preparant novetats, millorant el que ja està fet, i també començant a organitzar els canvis que realitzaré, ja que serà molt important aplicar unes mesures de prevenció per la COVID-19 a l’estudi.

El benestar dels meus clients i la pulcritud en general sempre ha estat una de les meves principals prioritats, a més treballo gairebé a diari amb nounats i nadons molt petitons, així que tenir-ho tot ben cuidat i net és encara més important. En aquest post t’explico els hàbits de neteja i rutines de treball que sempre he realitzat, i les mesures de prevenció per la COVID-19 que s’aplicaran a partir d’ara a l’estudi.

Mesures que aplico habitualment

Mesures prevencio covid
 • Neteja de l’estudi per cada client: Després de cada sessió es deixa tot en ordre, llest per la següent, i es realitza una neteja de tots els espais.
 • Rentat de mans amb regularitat i ús de gel hidroalcohòlic: A les sessions de nounat tinc molt de contacte amb el nadó, gran part de la sessió el tinc en braços i el vaig posicionant per poder realitzar les fotos. Per tant el rentat de mans és freqüent, i l’ús del gel hidroalcohòlic és habitual és una cosa que sempre tinc al carretó de treball, junt a la resta de material necessari per tenir cura del nadó.
 • Neteja de l’attrezzo per cada client: Per les sessions, la majoria de vegades utilitzo elements d’attrezzo, com mantes i barrets pels nounats, ninots varis pels bebès, i vestuari per tot tipus de sessions: per les embarassades, pels nadons que celebren la seva smash the cake, per les sessions infantils… Tot el material que s’ha utilitzat en una sessió, es neteja i es deixa net pel següent client que l’hagi d’utilitzar.

Mesures extra que aplicaré després de la COVID-19

Mesures prevencio covid v
 • Ús de mascareta: Igual que l’ús del gel hidroalcohòlic, que a partir d’ara s’utilitzarà a tots els tipus de sessions, no només a la de nounat com ja era habitual, i també utilitzaré mascareta el temps que sigui necessari per evitar el contacte directe.
 • Accés sense sabates o amb el calçat protegit: No es podrà accedir a l’estudi amb el calçat directament en contacte amb el terra. Tindreu dues opcions, us podreu descalçar a l’entrada de l’estudi (la més recomanable si us heu de fer fotos, ja que normalment es realitzen descalç), o bé podreu utilitzar unes fundes per sabates reutilitzables que jo mateixa us proporcionaré i m’encarregaré de netejar per cada persona que les utilitzi.
 • Accés limitat al nucli familiar: Sempre he recomanat que assisteixi el mínim de persones per sessió, perque els nens solen distreure’s amb facilitat i quan menys estímuls externs tinguin, millor fuirà la sessió. Ara a més, aquest accés quedarà limitat al nucli familiar més directe (pares i fills) i no podran accedir acompanyants. A les sessions de nounat que venen germans grans, un familiar sol encarregar-se de portar-los o endur-se’ls a mitja sessió perquè no estiguin tot el matí a l’estudi. El mateix quan fem fotos amb mascotes, procurem que estiguin el temps just a l’estudi. Per ara els acompanyants no podran accedir a l’estudi i hauran de deixar o recollir els nens a l’entrada.
 • Pagaments amb targeta o transferència bancaria: Les reserves de les sessions es realitzaran mitjançant transferència bancaria, i el pagament restant de la sessió i de productes extra a l’estudi, es realitzarà preferiblement amb targeta.
Estudi fotografic bebes olesa martorell abrera esparreguera

Mesures que el client haurà d'aplicar

 • A l’entrada trobareu una tauleta amb gel hidroalcohòlic per rentar-vos les mans. Caldrà que ho feu tots quan entreu a l’estudi.
 • També he preparat unes fundes protectores pel calçat reutilitzables que us haureu de posar, o si ho preferiu podreu descalçar-vos, però en cap cas les sabates podran estar en contacte amb el terra de l’estudi.
 • Els cotxets dels nadons s’hauran de deixar a l’entrada de l’estudi.
 • Quan arribeu, us donaré una bossa de roba per guardar les vostres pertinences (bolso, mòbil, etc.). Podreu portar-la amb vosaltres per dins de l’estudi, però l’objectiu és que cap de les vostres pertinences entri en contacte amb cap superfície. És a dir, que, per exemple, si esteu fent servir el vostre telèfon mòbil, un biberó o xumet, un cop acabeu el guardeu a dins la bossa i eviteu deixar-ho directament a sobre de qualsevol element de mobiliari de l’estudi.
 • Per precaució us demano, si us plau, que porteu de casa la vostra pròpia mascareta per utilitzar-la quan no us hagueu de fer fotos.
 • Us deixaré una funda per posar el vostre vestuari quan us estigueu canviant de roba, i aquesta es penjarà al penjador. Tots els que pugueu venir directament canviats de casa, millor.
 • L’accés als espais estarà restringit i tothom s’haurà de quedar allà on estiguem treballant (excepte per anar al bany). Caldrà que els pares estigueu al cas que els nens no marxin cap a altres sales.
 • S’han retirat la majoria de joguines de l’estudi i només hi ha les que es poden desinfectar, de la mateixa manera no està permès portar joguines de casa.
 • Els productes de mostra que hi ha a l’estudi no es podran agafar. Si s’ha de mirar alguna cosa, ho manipularé jo i us ho ensenyaré perquè pugueu veure-ho amb més detall. El mateix amb qualsevol altre element que requereixi manipulació (per exemple, cafetera o àlbum de mostra).
 • Com he comentat anteriorment, l’accés a l’estudi estarà restringit pel nucli familiar directe (pares i fills). Els acompanyants no podran quedar-s’hi.  A les sessions de nounat que vénen germans grans, un familiar sol encarregar-se de portar-los o endur-se’ls a mitja sessió perquè no estiguin tot el matí a l’estudi. El mateix quan fem fotos amb mascotes, procurem que estiguin el temps just a l’estudi. En el cas que hi hagi acompanyants, no podran accedir a l’estudi i hauran de deixar o recollir els nens o mascotes a l’entrada.
 • Prioritzarem els pagaments amb targeta per evitar les transaccions amb monedes o bitllets.
 • Recordar que tot el material que us deixaré (fundes, bosses, vestuari) o que utilitzaré (attrezzo), es desinfectarà després de cada ús i quedarà net pel següent que ho utilitzi.
 • Si tenim programada una sessió i algú de vosaltres no es troba bé o té símptomes, aviseu-me amb antelació i postposarem la sessió per un altre dia.

Si tens algun dubte o suggeriment sobre les mesures de prevenció per la COVID-19 pots comentar-m’ho sense problema, ja que això ens afecta a tots, i sobretot hem de posar de la nostra part i comprometre’ns a actuar amb responsabilitat.

Si sorgeix qualsevol novetat l’anunciaré al meu Instagram, segueix-me si no et vols perdre res!

Espero que poguem veure’ns aviat, estic desitjant fer les sessions pendents i conèixer els nous clients que vindreu. Els que em coneixeu ja sabeu que per mi, la meva feina és la meva passió, i si en una situació normal tindria moltíssimes ganes de tornar a l’estudi, ara tinc el doble de ganes, perque em vaig quedar a mitges d’estrenar el nou just quan em sentia com una nena amb sabates noves. Així que si se li ha de trobar alguna cosa positiva a tot això… és que tornaré amb més ganes que mai i passarem una estona genial junts!

Cuideu-vos molt, fins aviat!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres entrades del blog

Scroll to Top