Mesures de prevenció per la COVID-19

Han passat tres mesos des que em vaig traslladar al nou estudi i duia només un mes instal·lada quan va passar tot el tema del Coronavirus i es va aturar el món. Com que no puc anar a l’estudi, de moment estic posant-me al dia de coses pendents, preparant novetats, millorant el que ja està fet, i també començant a organitzar els canvis que realitzaré, ja que serà molt important aplicar unes mesures de prevenció per la COVID-19 a l’estudi.

El benestar dels meus clients i la pulcritud en general sempre ha estat una de les meves principals prioritats, a més treballo gairebé a diari amb nounats i nadons molt petitons, així que tenir-ho tot ben cuidat i net és encara més important. En aquest post t’explico els hàbits de neteja i rutines de treball que sempre he realitzat, i les mesures de prevenció per la COVID-19 que s’aplicaran a partir d’ara a l’estudi.

Mesures que aplico habitualment

Mesures prevencio covid
 • Neteja de l’estudi per cada client: Després de cada sessió es deixa tot en ordre, llest per la següent, i es realitza una neteja de tots els espais.
 • Rentat de mans amb regularitat i ús de gel hidroalcohòlic: A les sessions de nounat tinc molt de contacte amb el nadó, gran part de la sessió el tinc en braços i el vaig posicionant per poder realitzar les fotos. Per tant el rentat de mans és freqüent, i l’ús del gel hidroalcohòlic és habitual és una cosa que sempre tinc al carretó de treball, junt a la resta de material necessari per tenir cura del nadó.
 • Neteja de l’attrezzo per cada client: Per les sessions, la majoria de vegades utilitzo elements d’attrezzo, com mantes i barrets pels nounats, ninots varis pels bebès, i vestuari per tot tipus de sessions: per les embarassades, pels nadons que celebren la seva smash the cake, per les sessions infantils… Tot el material que s’ha utilitzat en una sessió, es neteja i es deixa net pel següent client que l’hagi d’utilitzar.

Mesures extra que aplicaré després de la COVID-19

Mesures prevencio covid v
 • Ús de mascareta: Igual que l’ús del gel hidroalcohòlic, que a partir d’ara s’utilitzarà a tots els tipus de sessions, no només a la de nounat com ja era habitual, i també utilitzaré mascareta el temps que sigui necessari per evitar el contacte directe.
 • Accés sense sabates o amb el calçat protegit: No es podrà accedir a l’estudi amb el calçat directament en contacte amb el terra. Tindreu dues opcions, us podreu descalçar a l’entrada de l’estudi (la més recomanable si us heu de fer fotos, ja que normalment es realitzen descalç), o bé podreu utilitzar unes fundes per sabates reutilitzables que jo mateixa us proporcionaré i m’encarregaré de netejar per cada persona que les utilitzi.
 • Accés limitat al nucli familiar: Sempre he recomanat que assisteixi el mínim de persones per sessió, perque els nens solen distreure’s amb facilitat i quan menys estímuls externs tinguin, millor fuirà la sessió. Ara a més, aquest accés quedarà limitat al nucli familiar més directe (pares i fills) i no podran accedir acompanyants. A les sessions de nounat que venen germans grans, un familiar sol encarregar-se de portar-los o endur-se’ls a mitja sessió perquè no estiguin tot el matí a l’estudi. El mateix quan fem fotos amb mascotes, procurem que estiguin el temps just a l’estudi. Per ara els acompanyants no podran accedir a l’estudi i hauran de deixar o recollir els nens a l’entrada.
 • Pagaments amb targeta o transferència bancaria: Les reserves de les sessions es realitzaran mitjançant transferència bancaria, i el pagament restant de la sessió i de productes extra a l’estudi, es realitzarà preferiblement amb targeta.
Estudi fotografic bebes olesa martorell abrera esparreguera

Mesures que el client haurà d'aplicar

 • A l’entrada trobareu una tauleta amb gel hidroalcohòlic per rentar-vos les mans. Caldrà que ho feu tots quan entreu a l’estudi.
 • També he preparat unes fundes protectores pel calçat reutilitzables que us haureu de posar, o si ho preferiu podreu descalçar-vos, però en cap cas les sabates podran estar en contacte amb el terra de l’estudi.
 • Els cotxets dels nadons s’hauran de deixar a l’entrada de l’estudi.
 • Per precaució us demano, si us plau, que porteu de casa la vostra pròpia mascareta per utilitzar-la quan no us hagueu de fer fotos.
 • Quan us estigueu canviant de roba, si us plau procureu penjar la roba al penjador. Tots els que pugueu venir directament canviats de casa, millor.
 • L’accés als espais estarà restringit i tothom s’haurà de quedar allà on estiguem treballant (excepte per anar al bany). Caldrà que els pares estigueu al cas que els nens no marxin cap a altres sales.
 • S’han retirat la majoria de joguines de l’estudi i només hi ha les que es poden desinfectar, de la mateixa manera no està permès portar joguines de casa.
 • Els productes de mostra que hi ha a l’estudi no es podran agafar. Si s’ha de mirar alguna cosa, ho manipularé jo i us ho ensenyaré perquè pugueu veure-ho amb més detall. El mateix amb qualsevol altre element que requereixi manipulació (per exemple, cafetera o àlbum de mostra).
 • Com he comentat anteriorment, l’accés a l’estudi estarà restringit pel nucli familiar directe (pares i fills). Els acompanyants no podran quedar-s’hi, i si en les sessions infantils només han de sortir els nens a les fotos, intenteu que només vingui un sol adult amb ells (pare o mare). Si us plau, actuem amb sentit comú i intenteu venir les mínimes persones imprescindibles amb els nens.  A les sessions de nounat que vénen germans grans, un familiar sol encarregar-se de portar-los o endur-se’ls a mitja sessió perquè no estiguin tot el matí a l’estudi. El mateix quan fem fotos amb mascotes, procurem que estiguin el temps just a l’estudi. En el cas que hi hagi acompanyants, no podran accedir a l’estudi i hauran de deixar o recollir els nens o mascotes a l’entrada.
 • Prioritzarem els pagaments amb targeta per evitar les transaccions amb monedes o bitllets.
 • Recordar que tot el material que us deixaré (fundes, vestuari) o que utilitzaré (attrezzo), es desinfectarà després de cada ús i quedarà net pel següent que ho utilitzi.
 • Si tenim programada una sessió i algú de vosaltres no es troba bé o té símptomes, aviseu-me amb antelació i postposarem la sessió per un altre dia.

Si tens algun dubte o suggeriment sobre les mesures de prevenció per la COVID-19 pots comentar-m’ho sense problema, ja que això ens afecta a tots, i sobretot hem de posar de la nostra part i comprometre’ns a actuar amb responsabilitat.

Si sorgeix qualsevol novetat l’anunciaré al meu Instagram, segueix-me si no et vols perdre res!

Espero que poguem veure’ns aviat, estic desitjant fer les sessions pendents i conèixer els nous clients que vindreu. Els que em coneixeu ja sabeu que per mi, la meva feina és la meva passió, i si en una situació normal tindria moltíssimes ganes de tornar a l’estudi, ara tinc el doble de ganes, perque em vaig quedar a mitges d’estrenar el nou just quan em sentia com una nena amb sabates noves. Així que si se li ha de trobar alguna cosa positiva a tot això… és que tornaré amb més ganes que mai i passarem una estona genial junts!

Cuideu-vos molt, fins aviat!

2 comentaris a “Mesures de prevenció per la COVID-19”

  1. Respira Fotografia

   Hola Montse!
   Sí, tal com explico en l’article, les mascotes poden venir, només que procurarem que estiguin el mínim temps possible.
   Ens veiem aviat!!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Altres entrades del blog

Scroll to Top